Over Thuiswinkel e-Academy

In de e-Business staan bedrijven te springen om talent. Thuiswinkel e-Academy slaat een brug tussen onderwijs en praktijk. Samen met opleiders en bedrijven zorgt e-Academy voor meer digitaal toptalent en erkende e-Business-Professionals. Thuiswinkel e-Academy is een actieprogramma van Thuiswinkel.org met als doel het ontwikkelen van meer digitaal talent om in de groeiende behoefte van de e-Business-sector te voorzien. 

We richten ons op studerend en werkend talent, met verschillende activiteiten:

Daarnaast werkt e-Academy samen met De Basisschoolwebwinkel en De Schoolwebwinkel. Zo maken kinderen op jonge leeftijd kennis met de wereld van e-Business, en enthousiasmeren we een nieuwe generatie voor onze dynamische sector.

Online branche groeit snel

De online branche is een van de snelst groeiende branches in Nederland. In 2018 passeert de online omzet naar alle waarschijnlijkheid de grens van € 25 miljard (bron: Thuiswinkel Markt Monitor). Voor elke baan die verdwijnt door technologische ontwikkelingen komen er 2,5 banen bij volgens Neelie Kroes. Thuiswinkel e-Academy zorgt dat er meer e-Business-Professionals worden opgeleid voor deze banen.

Thuiswinkel e-Academy is een initiatief van Thuiswinkel.org en onderdeel van de Retailagenda, die inzet op innovatie, export en scholing. 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom e-Academy?

Meld je aan voor de nieuwsbrief