Vacature Auditor e-ICT-opleidingen (freelance)

In 2014 is Thuiswinkel.org gestart met het actieprogramma e-Academy, met als doel om meer talent met digital business-skills op de arbeidsmarkt te krijgen. We bieden hbo- en bedrijfsopleiders competentieprofielen die zijn toegespitst op het e-commercedomein en certificeren de toepassing ervan in curricula. Wegens uitbreiding van onze activiteiten zijn we op zoek naar een freelance Auditor e-ICT-opleidingen.

In deze rol stel je in samenspraak met het werkveld competentieprofielen op het gebied van front-end en/of back-end ICT op, met een specifieke invulling vanuit de vereisten van een e-commerce-omgeving. Voor het ontwikkelen van competentieprofielen en het uitvoeren van certificeringen, werken we nauw samen met een audit-team. Daarnaast gaat het om het uitvoeren van jaarlijkse audits op curricula van aangesloten ICT-opleidingen, met een werkveldcertificering als doel.

Auditor bij e-Academy is een ideale rol voor professionals die zelfstandig opereren of die vanuit een vaste werkomgeving periodiek willen bijdragen aan stimulering van de ontwikkeling van het onderwijs.

Wat moet je weten over de functie?

De vacature betreft een freelance samenwerkingsverband, waarbinnen jaarlijks een aantal vaste activiteiten worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om de volgende werkzaamheden:

  • Het ontwikkelen van e-Academy competentieprofielen op het gebied van front-end ICT en/of back-end ICT binnen de e-commercesector. De niveaus zijn Associate Degree, Bachelor en Master.
  • Het jaarlijks afstemmen van deze competenties met werkveldadviescommissies, bestaande uit CIO’s en CTO’s uit de e-commercesector.
  • Het toetsen van curricula van deelnemende hbo-instellingen en praktijkopleiders op de e-Academy-competenties voor de certificering en het schrijven van aanbevelingsrapportages.

De uiteindelijke tijdsinvestering is mede afhankelijk van de in onderling overleg overeengekomen activiteiten, waarbij we uitgaan van 40-60 uur voor het ontwikkelen van nieuwe competentieprofielen, en ca 2 dagen voor het certificeren van een opleiding.

We streven naar een duurzame samenwerking met een vast audit-team, waar je als auditor e-ICT deel van uitmaakt. Je denkt mee over het certificeringsbeleid van e-Academy en wordt betrokken bij alle activiteiten van Thuiswinkel.org voor de e-commercesector, zoals de jaarlijkse e-Academy bijeenkomsten en diverse e-commercecongressen.

Wie ben jij?

  • Je bent domeindeskundige op het gebied van ICT binnen de e-commercesector. Je kent de specifieke vereisten die e-commerce-organisaties stellen aan software en/of front-end development, en bent op de hoogte van ontwikkelingen daarin, zoals headless e-commerce, blockchain, AI, AR/VR, replatforming. Wij denken aan twee aparte profielen voor de ‘front-end’ (usability, findability, design, frontend development, testing en security) en de ‘back-end’ (architectuur, databases, backend development, testing en security). Jouw expertise omvat een of beide terreinen.
  • Je hebt onderwijskundige expertise op het gebied van toetsing. Je begrijpt de onderwijskundige vereisten van toetsing in het hbo en bent in staat om te beoordelen in hoeverre curricula aansluiten bij de vereisten vanuit het werkveld. Ook kun je opleiders adviseren over verbeteringen. Je hebt deze ervaring bijvoorbeeld opgedaan in de rol als auditor bij de NVAO of als examinator van een opleiding.
  • Je bent een enthousiaste bouwer, iemand die oog voor details combineert met visie.

Praktische informatie

  • Startdatum: zo spoedig mogelijk
  • Aantal uur en tarief: in overleg
  • Soort dienstverband: freelance

Enthousiast geworden?

Stuur dan een e-mail met jouw cv en motivatie naar werken@thuiswinkel.org
Heb je vragen? Neem contact op via 0318-648 575.
Let op: e-mails zonder motivatie worden niet in behandeling genomen. 
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org heeft als doel het vertrouwen in online kopen te vergroten. Als uitgever van de webshopkeurmerken Thuiswinkel Waarborg en Thuiswinkel Zakelijk helpen we zowel consumenten als bedrijven bij het kiezen van veilige webshops. We helpen onze leden verder met gratis juridisch advies, onderzoeken, ons netwerk en door kennisuitwisseling via het door Thuiswinkel.org opgerichte ShoppingTomorrow-platform. Ook behartigen we de belangen van de e-commercesector in Den Haag en Brussel. Daarnaast helpen wij door het leveren van handige tools voor de bedrijfsvoering. Via de e-Academy helpen we medewerkers van onze leden om betere vakmensen te worden, en stimuleren we de aandacht voor digital business skills binnen het hoger onderwijs. Zo dragen we bij aan opleidingen die aansluiten bij de eisen uit het werkveld, en die de snelle innovaties daarin op de voet kunnen volgen.