20 oktober 2016

Talent Circle Traffic Growth: groeien naar een winstgevende webshop

Traffic verhogen

Op 3 september zijn de eerste Talent Circles van e-Academy van start gegaan. Een daarvan is de Talent Circle Traffic Growth onder leiding van Schelte Meinsma. Door bezoeken aan bijvoorbeeld Google Nederland en het Corendon Vitality Hotel leren de deelnemers aan deze Talent Circle binnen 8 sessies wat de ‘next level’ in trafficgeneratie is. De eerste give-aways? De kracht van herhaling, merkautoriteit maakt mooier en een tool voor een winstgevende webshop.

 

Leren van andere e-commerceprofessionals

De Talent Circle Traffic Growth bestaat uit een gevarieerde groep van bijvoorbeeld SEO/SEA-specialisten, marketing managers en online marketeers werkzaam bij o.a. Greetz, CCV, Conrad en Sundio. Iedereen brengt zijn probleem en praktijkcase in de groep in, waar je gedurende de 8 sessies aan werkt. Niet alleen trainer Schelte Meinsma helpt je op weg, maar ook de andere professionals. Welke tools zijn handig? Hoe zetten andere bedrijven dit in? Door te leren van ervaringsdeskundigen boek je al na 8 sessies resultaat!

Merkautoriteit maakt mooier

Traffic Growth is een brede term. Tijdens de Talent Circle ga je dieper in op verschillende aspecten van dit onderwerp. Naast SEO, SEA, conversieoptimalisatie en een blik op de toekomst van e-commerce,  ga je van start met de basis. Wist je dat een merk pas een autoriteit is wanneer je het 300 keer gezien hebt? Online is dit zelfs 3000 keer. “Het Coca Cola-logo is eigenlijk helemaal niet zo mooi, maar omdat we dit logo al zo vaak hebben gezien vinden we het allemaal een mooi beeldmerk,” legt Schelte uit. 

Omgekeerde ROI?

ROI, oftewel return on investment, geeft het rendement op de investering aan. Is dit getal negatief? Dan levert een investering verlies op. Voor SEO/SEA-specialisten of online marketeers is dit een bekende term en vaak simpel te berekenen. Tijdens de sessies wordt er uitgelegd hoe je deze berekening kunt omdraaien naar omgekeerde ROI. Vanuit je doel of omzet en kostprijs bereken je met welke conversie je dit kunt behalen. Begeleider Schelte heeft zelf een handige tool ontwikkeld om dit te berekenen. Door middel van deze berekening is het inzichtelijk welke stappen je (mogelijk) moet ondernemen om je investering, en dus webshop, winstgevend te maken.

Een kijkje in de keuken bij..

Iedere sessie van de Talent Circle vindt plaats op een andere bijzondere locatie. Zo vond de eerste sessie plaats in het Corendon Vitality Hotel te Amsterdam, een uniek hotel wat in de markt is gezet als proef van Corendon Group. Daarnaast brengen de deelnemers aan de Talent Circle ook een bezoek aan o.a. Google Nederland, Sanoma en ANWB en leren ze van diverse gastdocenten.

e-Academy Professional: show what you know

Tijdens de Talent Circle leer je dus veel bij van de trainer, diverse gastdocenten en natuurlijk van elkaar. Spijker je kennis binnen 8 sessie bij en laat de e-commercebranche zien dat jouw kennis actueel is. De expertcoach helpt je in je persoonlijke ontwikkeling en om meer uit je vakgebied te halen. In een gevarieerd programma leer je van best practices van de andere deelnemers, bedrijfsbezoeken en intervisies. Wil jij leren van vakgenoten? Geef aan welk onderwerp jou aanspreekt en neem alvast een optie op de nieuwe ronde Talent Circles van e-Academy.