20 november 2016

Blog Wijnand Jongen: The War on Talent

wijnand jongen

“Ik heb in de afgelopen jaren de campussen bezocht van onder andere Alibaba, Apple, Google en Facebook en ervaren op welke wijze zij jonge, nieuwe generaties onlife studenten en medewerkers aan zich weten te binden. In mijn nieuwe boek ‘Het einde van online winkelen’ ga ik in op de  ‘war on talent’ die gaande is!

De onlificerende samenleving vraagt om nieuwe organisatievormen en een nieuwe kijk op de arbeidsmarkt en het onderwijs. Hoe kunnen het onderwijs en de retail er samen voor zorgen dat talentvolle jongeren uitgroeien tot volwaardige e-businessprofessionals die nationale economieën concurrerend houden?

In de komende jaren vraagt de retail om breed opgeleide e-businessprofessionals die moeten beschikken over specialistische kennis en skills op hun vakgebied. Maar dat is niet voldoende om aan te sluiten bij de wensen van de markt. Ze hebben ook generieke kennis van processen in de retailwaardeketen nodig. Ze moeten straks immers in multidisciplinaire teams met elkaar overleggen en elkaar begrijpen. Het is aan de beroepsopleidingen en universiteiten om met nieuwe t-shaped opleidingen aan te sluiten bij de wensen van de markt.”

Wil jij meer weten over deze War on Talent? Het boek van Wijnand verschijnt deze week. 

Zorg jij ervoor dat je fit blijft voor de nieuwe arbeidsmarkt?

Volg dan een van de trainingen in het e-Academy register.Ben jij nog niet ingeschreven? Doe dit dan hier!

Voordelen van het e-Academy register:
⦁ Vind eenvoudig trainingen, workshops, webinars en events over e-business
⦁ Houd je kennis up-to-date
⦁ Blijf aantrekkelijk voor werkgevers
⦁ Maak je kennis zichtbaar op je CV en je LinkedIn profiel
⦁ Gratis
⦁ Word en blijf een echte e-professional