5 december 2016

Meer traffic genereren: niet alleen voor marketeers

traffic

Meer omzet behalen met je webshop begint met het aantal bezoekers. Want zonder bezoekers heb je helemaal geen omzet. Maar hoe pak je dit aan? We vroegen het Peter de Vries, Category Manager bij Greetz en deelnemer aan de Talent Circle Traffic Growth. ​​​

Wat is je functie bij Greetz?

"Ik ben Category Manager van de categorieën BCB & OG. Dit staat voor Balloons, Chocolate, Beverages and Other Gifts. Daarmee ben ik verantwoordelijk voor alle commerciële KPI’s van deze categorieën".

Waarom heb je interesse in het onderwerp Traffic Growth?

"Traffic is binnen Greetz een gedeelde verantwoordelijkheid tussen marketing en category management. Aangezien ik een Category Manager ben die oorspronkelijk niet uit de e-commerce wereld komt, is het voor mij van groot belang goed te kunnen sparren met marketing en daarbij te begrijpen wat er gebeurt zodat ik kan sturen wat het beste is voor de categorieën. Daarnaast is het ook handig zelf inzichten te vergaren aangaande traffic en daar zelf mijn eigen steen aan bij te dragen".

Waarom heb je gekozen voor het concept Talent Circle?

"Het werkelijke voordeel van de Talent Circles zijn de verschillende bedrijven met andere benaderingen. De deelnemers uit onze Talent Circle komen niet alleen van verschillende bedrijven, maar ook uit hele andere disciplines. Wat verhelderend kan werken, want een SEO specialist kijkt toch anders tegen de materie aan dan bijvoorbeeld een affiliate manager. Die wisselwerking is fijn en maakt dat je veel van elkaar kunt leren".

Hoe heb je de kennis concreet toegepast in de praktijk?

"Op basis van de nieuwe kennis zijn we binnen de categorie waarvoor ik werk in ieder geval alle adwords campagnes aan het controleren op advertentie-relevantie (inclusief sitelinks) en landingen. Daarnaast zijn wij dieper gaan kijken in title tags, Meta discriptions en product tagging. Maar wat mij nog het meest heeft opgeleverd is een andere manier van marktbenadering. Dus niet alleen vanuit de categorie (consumer insights, trends en ontwikkelingen) maar juist ook vanuit de vraag die er is in de markt vanuit traffic analyses. En vervolgens is het natuurlijk de kunst deze traffic te vangen en converteren"!

Wat is de belangrijkste tip die je de lezer wilt meegeven?

"Het belang van generieke zoekwoorden. Toets nauwkeurig in hoeverre algemene Adwords campagnes bijdragen aan je conversie. Deze algemene zoekwoorden doen vaak meer voor je conversie dan je denkt".

Wil jij ook meer kennis opdoen op het gebied van traffic growth?

Neem dan eens een kijkje in onze agenda van leeractiviteiten. Lijkt het je leuk om te sparren met professionals van andere bedrijven zoals Greetz? Dan is een Talent Circle wellicht wat voor jou!

Zorg jij ervoor dat je fit blijft voor de nieuwe arbeidsmarkt?

Volg dan een van de trainingen in het e-Academy register. Ben jij nog niet ingeschreven? Doe dit dan hier!

Voordelen van inschrijven
⦁ Vind eenvoudig trainingen, workshops, webinars en events over e-business
⦁ Houd je kennis up-to-date
⦁ Blijf aantrekkelijk voor werkgevers
⦁ Maak je kennis zichtbaar op je CV en je LinkedIn profiel
⦁ Gratis
⦁ Word en blijf een echte e-professional

 

 

 

 

 

 

 ​​​​​​​​​

 

​​