25 januari 2017

De kracht van de Talent Circles: ‘alleen ga je sneller, samen ga je harder’

Als online/e-commerce manager bij coöperatieve organisatie PLUS Retail heb ik meer dan voldoende uitdagingen om de versnelling te realiseren die noodzakelijk is om in deze competitieve markt voorop te (blijven) lopen. Het vraagstuk digitale organisatie en change management is daarbij voor mij een persoonlijk aandachtspunt omdat ik werk vanuit het standpunt “alleen ga je sneller, samen ga je harder”.  PLUS retail is een coöperatie van ca 230 ondernemers. Wij opereren in food retail. Hoewel de volumes in e-commerce nog klein zijn is het omnichannel effect binnen food retail aanzienlijk. 

Door: Tamara Smith-Zonneveld,  Online/e-Commerce manager PlusRetail

Het concept van de Talent Circle Digital Organization sprak mij direct aan omdat met gelijkgestemden in het vakgebied ervaringen kunnen worden uitgewisseld.  De bijeenkomsten hebben mij geholpen om collega’s mee te nemen in de kansen die het digitale tijdperk ons biedt. Daarnaast heb ik handvatten gekregen om duurzame veranderingen in werkmethodes en de organisatie te realiseren. 

Verbeter jezelf en maak het verschil

Gedurende de Talent Circle zijn diverse modellen aan de orde geweest,  zoals bijvoorbeeld  het digitale volwassenheidsframework dat inzicht geeft in de status van de eigen organisatie. Ook hebben we meer geleerd over de veranderberg die handvatten geeft in het scherper definiëren van de startfase van de verandering. Hierdoor kunnen veranderingen ook sneller en effectiever worden bereikt. Het horizonnenmodel, een krachtig model dat verbindend werkt voor de korte en lange termijn strategie, is ook handig om in te zetten op persoonlijk niveau. Dit model helpt om collega’s met minder affiniteit voor digitale vraagstukken mee te nemen in de kansen die het digitale tijdperk biedt en geeft inzicht in de verschillende horizonnen waarop ieder individu kan opereren. Het voorkomt discussie en verbindt.

Direct aan de slag

Diverse van deze modellen heb ik inmiddels al toegepast in de praktijk en met succes! 
Kortom dankzij de Talent Circles heb ik hele mooie inzichten verworven die ik direct heb kunnen toepassen in de praktijk. Coach Paul Blok is een enthousiaste trainer en gepassioneerd over het vakgebied. Deze Talent Circle was de eerste in een reeks dus nog geen volledig uitgekristalliseerd programma. Er was ook nog ruimte om het programma af te stemmen op de wensen van de groep. Al met al een aanrader, het vergroot je kennis, je netwerk en je kunt met de inzichten direct aan de slag!

Wil jij ook getalenteerde vakgenoten ontmoeten om verder te komen in jouw vakgebied?

In april start de nieuwe ronde van de Talent Circles Traffic Growth, Digital Organization en Conversion Optimization. Lijkt het je leuk om te sparren met professionals van andere bedrijven zoals Plus Retail, 30 PE-punten en na afloop een certificaat te ontvangen? Schrijf je dan snel in!