24 februari 2017

Uitbesteden? Haal je eigen online kennis in huis!

René Arbeider, eigenaar van onlinemarketing bureau Internet Connections B.V., is één van de eersten die 30 PE-punten heeft verzameld en zich e-Academy professional mag noemen! Hoe heeft hij dit aangepakt, hoe helpt de certificering hem in de praktijk en welke tips heeft hij voor onze lezers? We vroegen het René.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met e-Academy?

“Ik heb in 2016 een aantal opleidingen van opleidingsinstituut en e-Academy Learning partner How & Knower gevolgd, waaronder de leergangen Digitaal Marketeer en de trainingen SEO Expert, SEA Expert en Analytics Expert. Daarnaast heb ik ook deelgenomen aan SEO Schrijven en Facebook Adverteren van een andere Learning partner, Frankwatching.
Tijdens het volgen van de leergangen werd ik door How & Knower benaderd met de vraag of ik gebruik wilde maken van de mogelijkheid om mij te laten certificeren als e-Academy Professional. Daar wilde ik vanzelfsprekend meer over weten! Daarom heb ik mij toen direct ingeschreven in het register van e-Academy.

Wat was voor jou de aanleiding voor het volgen van de trainingen?

De aanleiding om deze opleidingen te volgen was voor mij het vergaren van zoveel mogelijk kennis voor het optimaal beheren van mijn eigen websites. Destijds huurde ik voor ieder apart online marketing onderdeel verschillende specialisten in, maar het doel was om al deze kennis zelf in huis te halen, uiteindelijk heeft dit geleid tot meer website bezoeken en een hogere conversie naar klanten.

Naast beheren en optimaliseren van deze websites heb ik met de opgedane kennis in december 2016 ook een online marketing bureau opgestart. Met Internet Connections wil ik mijn kennis en ervaring aanbieden als verschillende online diensten.

Welke opleidingen wil je nog meer gaan volgen?

e-Academy heeft de opleidingen die ik heb gevolgd gecertificeerd, waarmee wordt aangetoond dat je over de benodigde e-business kennis beschikt en in staat bent om in te spelen op de altijd veranderende markt. Wie in de snel veranderende online marketing wereld werkt, moet zich echter constant blijven ontwikkelen. Je loopt namelijk al snel achter de feiten aan.
Per behaalde leergang of training worden zogeheten ‘PE-punten’(Permanente Educatiepunten) toegekend, waarvan je er jaarlijks minimaal 30 moet behalen om jezelf e-Professional te mogen noemen. Ook in 2017 wil ik weer aantonen dat ik up-to-date ben en een e-Professional certificaat binnenhalen. Daarom staan de opleidingen Tag Manager, Conversie Optimalisatie en Scrum Master op de agenda”. 
 

René heeft al sinds 2004 meerdere succesvolle websites in beheer, waaronder Energievergelijker.nl, Verlaagjemaandlasten.nl en Kledingvinder.nl. De kennis en ervaring die hij heeft opgedaan met het opzetten en beheren van zijn eigen websites, vormde vervolgens de aanleiding om een eigen online marketing bureau op te zetten: Internet Connections B.V., Internet Connections is een internetbureau dat is gespecialiseerd in online marketing diensten.