28 april 2017

Thuiswinkel Webinar: E-commercesucces door duurzaam & optimaal retourbeleid

Thuiswinkel.org geeft in samenwerking met de Shopping Tomorrow expertgroep Delivery & Service op 4 mei een webinar over het inrichten van een duurzaam en optimaal retourbeleid. Zowel de klant als de retailer wil zo min mogelijk producten retourneren. Toch is het een essentieel onderdeel van het huidige online aankoopproces. Tijdens onze webinar ontvang je daarom praktische tips om je retouren optimaal te kunnen afhandelen en, minstens zo belangrijk, hoe je retouren kunt voorkomen! 

Retourbeleid

Het retourneren van producten vormt een bijzonder belangrijk onderdeel van de totale klantbeleving. De service van het retourneren en leveren van aankopen moeten daarom van een gelijk niveau zijn. Ook al bied je een goede prijs-kwaliteitverhouding en lever je de bestelling gratis en binnen een dag bij de klant thuis, als het retourneerproces moeizaam verloopt, krijg je toch te maken met een negatieve klantervaring. Dit kun je voorkomen met een overzichtelijk en duurzaam retourbeleid. Op deze manier houd je de klant tevreden en vergroot je de kans dat hij bij jouw webwinkel terugkomt voor een volgende aankoop.

Retouren voorkomen

Retouren voorkomen blijft de meest gewenste actie vanuit zowel de klant als de webshop. Verschillende instrumenten kunnen bijdragen aan een first-time-right-ervaring voor de consument. Denk hierbij aan het informeren van de klant over je producten of diensten en aan het assisteren bij zijn aankoop, waardoor hij betere keuzes kan maken. Op die manier kun je het aantal retouren verminderen en daarmee de commerciële schade tot een minimum beperken.

Gratis: on-demand terugkijken

Kun je op 4 mei niet? Je kunt deze en alle voorgaande Thuiswinkel Webinars naderhand on-demand terug. Zo kun je je kennis bijspijkeren op het moment dat het jou uitkomt. De webinar gratis terugkijken doe je hier.

Show what you know: ontvang 1 PE-punt voor het e-Academy Register

De Thuiswinkel Webinar is toegevoegd aan de kennisactiviteiten van Thuiswinkel e-Academy. Registreer je dus voor de webinar en ontvang 1 Permanente Educatie (PE)-punt voor het e-Academy Register. Schrijf je gratis in voor het register en maak je expertise zichtbaar.

Meld je gratis aan

Wil jij ook succes met je webshop via een duurzaam retourbeleid? Meld je dan nu gratis aan voor de webinar van donderdag 4 mei om 11.00 uur.

Meld je nu aan!