15 juni 2017

Kees Kwakman over leren voor de digitale toekomst

Eén van de nieuwste e-Academy Professionals is de internetondernemer Kees Kwakman. Hij is in december begonnen met volgen van de online cursussen van e-Academy learning partner KGOM en heeft sindsdien al veel PE-punten verzameld. Hoe hij dit heeft aangepakt vroegen wij Kees.

Waarom ben je begonnen met het volgen van trainingen?

Alles wat ik de afgelopen zes jaar zelfstandig heb opgebouwd, heb ik geleerd met het boek op schoot. Dat is gegaan met vallen en opstaan. Elke beginnersfout die er bestaat heb ik wel gemaakt met de websites en het bouwen van de webshop.

Op een dag sprak iemand mij aan die zei: "je moet eigenlijk toch een soort diploma halen om te laten zien welke kennis je hebt en wat je allemaal kan". Dat heb ik gedaan. KGOM had een aanbieding waarbij je in één keer alle  online cursussen kon doen. Bovendien zijn zij sinds kort ook als learning partner aangesloten bij Thuiswinkel e-Academy. Daar ben ik nu mee bezig en dat maakt dat ik nu zo’n 120 PE-punten heb behaald. Hiervoor heb ik een certificaat gekregen dat aantoont dat mijn kennis up-to-date is.

Wat hebben de trainingen in de praktijk opgeleverd?

Naast mijn eigen sites zet ik de kennis die ik heb opgedaan nu ook in voor andere bedrijven. Zo heb ik een klus gekregen om een website te optimaliseren en SEO-proof te maken en daarbij een webshop te openen.

Daarnaast heeft een vriend van mij een motorrijschool, op zijn verzoek heb ik eens gekeken naar de huidige stand van zaken van zijn website en naar zijn online marketing. Daar heb ik ook het één en ander aan kunnen verbeteren, wat nu al zichtbaar resultaat oplevert.

Ben je van plan meer werk voor andere bedrijven te gaan doen?

Jazeker. Ik ben gespecialiseerd in de retail, daar zit ik al heel lang in. De overslag van retail naar online en van online naar retail die op dit moment plaatsvindt, vind ik prachtig. Ik heb alle twee de kanten gezien: de traditionele retail en online retail. Je kunt als bedrijf natuurlijk met jonge mensen met een nieuwe insteek aan de gang, maar je kan ook juist leren van oude, ervaren mensen die nog weten hoe het was om de klant met een glimlach in zijn gezicht te kijken.

Ben je van plan om nog meer trainingen via e-Academy te volgen?

Jazeker, ik ben pas e-Academy Professional geworden en dat heb ik direct op mijn LinkedIn profiel gezet. Verder blijf ik e-Academy volgen en cursussen doen. Mijn focus gaat op dit moment vooral uit naar Google AdWords en het inzetten van Social Media.

Ook e-Academy Professional worden?

Wil jij net zoals Kees je expertise uitbouwen en vervolgens delen? Volg dan één van de trainingen in het e-Academy register en word e-Academy Professional. Ben jij nog niet ingeschreven? Doe dit dan hier!

 

Mensen die slapeloosheidsproblemen hebben, kunnen bij Kees een online slaapcursus volgen om beter te leren slapen.  Daarvoor heeft hij Slaapcoach.nl opgericht. Daar hoort ook de webshop NatuurlijkBeterSlapen bij, waarop allerlei slaap hulpmiddelen te koop zijn. Een ander online project van Kees is de Safe-Sip, een drinkbekerdeksel met een rietje die moet voorkomen dat mensen drinken verspillen.