12 september 2017

Gedragsverandering voor beginners: 5 tips om anderen te motiveren

Hoe motiveer je een ander?

Iedereen kan een ander overtuigen. Het is niet moeilijk om iemand op straat een stukje te laten rennen door hem honderd euro te geven of de interesse te wekken voor een vliegticket, omdat er nog maar één kaartje beschikbaar is. Dit zijn voorbeelden van beïnvloedingstechnieken die werken, maar vooral op korte termijn. We noemen dit extrinsieke motivatie, omdat de trigger om iets te doen van buitenaf wordt ingegeven. Ik noem dit trucjes.

Maar gedragsverandering gaat over meer dan alleen trucjes. Het gaat er om dat je begrijpt wat mensen beweegt vanuit zichzelf. Je kunt mensen namelijk helpen om ‘betere’ keuzes te maken voor zichzelf en hun omgeving. Gedragskennis is vooral interessant om toe te passen bij onderwerpen zoals duurzaamheid, burgerparticipatie of veiligheid op de werkvloer, maar ook zeer geschikt om medewerkersbetrokkenheid te verhogen of nieuwe werkvormen te introduceren.

Dit zijn allemaal gedragingen die niet alleen effectief zijn voor een organisatie, maar die ook positieve gevolgen hebben voor de doelgroep zelf. Hier volgen vijf tips om aan de slag te gaan met gedragsverandering.

Lees de 5 tips