16 februari 2018

Is hoe je nu werkt eigenlijk nog wel de beste manier?

Frits Coers over de Talent Circle Digital Organization

Hoe bereikt jouw organisatie een volgende fase in digitale volwassenheid? We vroegen het Frits Coers, Product Owner in het online team van Centraal Beheer. “Met de Talent Circle Digital Organization heb ik niet alleen geleerd om mezelf te verbeteren, maar ook de mogelijkheid gekregen om te sparren met mensen van andere organisaties."

 

 

 

Wat is je functie bij Centraal Beheer?

Ik ben Product Owner van het online team van Centraal Beheer. Mijn verantwoordelijkheden liggen bijvoorbeeld bij het bepalen van de prioriteiten van het team en het afstemmen van zaken met stakeholders. “Iedere dag het verschil maken voor onze klanten op het gebied van schadeverzekeringen”. Om dit te realiseren ben ik continu bezig met het aanscherpen van doelen en het team zo effectief mogelijk te laten werken.

Waarom heb je interesse in het onderwerp Digital Organization?

Ik heb gezien dat Centraal Beheer en Achmea deels bezig zijn met het werken naar een Digital Organization. Maar dit werd nog niet op alle lagen doorgevoerd. Nu is daar een start mee gemaakt en is de hele organisatie aan het veranderen. Voor een goede doorvoering is het belangrijk om te snappen wat er nodig is om te transformeren tot een digitale organisatie.

Waarom heb je gekozen voor het concept Talent Circle?

Achmea is lid van Thuiswinkel.org. Via deze weg zag ik de Talent Circle Digital Organization voorbij komen. Het concept leek me erg interessant. Met de Talent Circle leer je niet alleen om jezelf te verbeteren maar je krijgt ook de mogelijkheid om met mensen van andere bedrijven te sparren. Ik merkte dat zij tegen dezelfde dingen aanliepen. Onderling werd er kennis uitgewisseld over hoe andere bedrijven het transformeren naar een digitale organisatie aanpakken. Hier heb ik veel van geleerd. Daarnaast leer je van de expertcoach methoden en technieken die je kunt gebruiken om succesvol te veranderen.

Hoe heb je de kennis concreet toegepast in de praktijk?

De kennis die ik tijdens de Talent Circles opdeed kon ik direct toepassen in de praktijk. Op dit moment transformeert Centraal Beheer naar een Agile organisatie. Tijdens de Talent Circle heb ik geleerd dat het bij verandermanagement heel belangrijk is om iedereen de noodzaak van de verandering te laten voelen voordat je van start gaat met veranderen. Daar zijn we nu mee bezig, zodat iedereen niet alleen de noodzaak weet, maar ook voelt. Daarnaast ben ik me bewust geworden van waar ik zelf sta in de organisatie en welke mogelijkheden er voor mij zijn.

Wat is de belangrijkste tip die je de lezer wilt meegeven?

Mijn belangrijkste tip is om continu alert te zijn op je eigen positie in de organisatie. Zorg dat je niet alleen bezig bent met je dagelijkse werkzaamheden en doelen van de organisatie. Is hoe je nu werkt eigenlijk nog wel de beste manier? En hoe zorg ik ervoor dat mijn manier van werken iedere dag beter wordt?

Wil jij ook meer kennis opdoen op het gebied van digitale transformatie?

Neem dan eens een kijkje in onze agenda van leeractiviteiten. Lijkt het je leuk om te sparren met andere professionals en een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende bedrijven zoals Frits heeft gedaan? Dan is een Talent Circle wellicht wat voor jou!