10 april 2018

"Met de e-Academy Campus heb je alle tools tot je beschikking om jezelf te ontwikkelen"

e-Academy Professional Sjoerd Baars over zijn kennis en ervaringen

Onlangs lanceerden wij de vernieuwde e-Academy Campus. De campus is hét leerportaal voor de e-commerceprofessional die zich wil blijven ontwikkelen op het gebied van e-business. Wij interviewden e-Academy Professional Sjoerd Baars. Hij vertelt je over zijn ervaringen met e-Academy en het belang van jezelf te blijven ontwikkelen.

Wie ben je en wat doe je?

Als Manager bij BCC Elektro-speciaalzaken ben ik verantwoordelijk voor BCC Zakelijk. BCC Zakelijk is vooral sterk in de zorgsector. De zorg kent vele vestigingen waar patiënten overnachten. Hiervoor dient er een huiselijke omgeving gecreëerd te worden. BCC Zakelijk draagt hier aan bij door het aanbod aan wit, bruin- en grijsgoed. Daarnaast ontzorgen wij zakelijke klanten, bijvoorbeeld door relatiegeschenken te voorzien van verpakking, levering en garantie.

Welke leeractiviteiten heb je recent gevolgd?

In onderzoeksjaar 2017 heb ik deelgenomen aan de ShoppingTomorrow-expertgroep B2B2C Business-to-Human. Als lid van de expertgroep heb ik alle congressen bezocht, waaronder Shopping Today en de Webwinkel Vakdagen. Als BCC zakelijk zijn wij maar een klein onderdeel van een grote organisatie. In de ShoppingTomorrow-expertgroep zaten mensen die dezelfde rol als ik vervullen bij andere organisaties, die vaak ook een klein onderdeel waren in het grote geheel. Ik vond het ontzettend leuk om te sparren met andere zakelijke afdelingen van organisaties als FonQ en Greetz. Wij stelden onszelf de vraag: hoe kun je binnen je organisatie als klein onderdeel toch het maximale eruit halen? Ik heb veel mogen leren van de andere experts waarmee ik buiten ShoppingTomorrow nog steeds contact onderhoud. Bovendien is de omzet van BCC Zakelijk in de afgelopen drie jaar verdubbeld, mede dankzij e-Academy en ShoppingTomorrow.

Daarnaast heb ik verschillende webinars gevolgd die mijn kennis en vaardigheden op het gebied van bijvoorbeeld SEO en Google Analytics hebben versterkt.

Wat was voor jou de aanleiding voor het volgen van trainingen?

Als manager zijnde ben ik niet op alle gebieden een expert. Voor mij was het erg interessant om bijvoorbeeld de webinars te volgen over SEO en Google Analytics waarbij mij kort en bondig alle praktische zaken werden gedemonstreerd. Het fijne aan de webinars die ik heb gevolgd is dat ze niet alleen theoretisch maar ook praktijkgericht zijn en de diepte ingaan.

Wat heeft de opgedane kennis jou gebracht?

Voordat ik de trainingen heb gevolgd via e-Academy had ik nog te weinig kennis over SEO en SEA. Deze trainingen zijn enorm waardevol geweest om op een efficiënte manier kennis te vergaren. Ik hoefde geen boeken en collega’s meer te raadplegen. Het is een fantastische mogelijkheid om je eigen organisatie zijn ding te laten doen en jezelf te trainen op het gebied van e-commerce. De e-commerce neemt namelijk een enorme vlucht.

Je bent ook e-Academy professional. Wat vind je van e-Academy?

Klopt en ik vind het goed om aan de buitenwereld te laten zien dat ik e-Academy Professional ben. Hiervoor heb ik ook een certificaat ontvangen. e-Academy heeft een duidelijk en overzichtelijk portaal ingericht waarbij ik trainingen en webinars kan vinden waar ik naar op zoek ben. Dit portaal verstrekt alle benodigde informatie als bijvoorbeeld datum, tijdsduur en wat je inhoudelijk van de training kunt verwachten. Met e-Academy heb je alle tools tot je beschikking om jezelf te ontwikkelen.

Kun je iets meer vertellen over het certificaat dat je hebt ontvangen?

Ik heb een e-Academy Professional certificaat ontvangen voor de studiepunten die ik heb verzameld met het trainen en ontwikkelen van mezelf. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat ik professional ben op het gebied van e-commerce. Dit brengt mij veel mogelijkheden en kansen. Het certificaat voeg ik toe aan mijn LinkedIn-pagina. Hierdoor weten mensen om mij heen over welke capaciteiten ik beschik. Het ontvangen van het certificaat was voor mij een bevestiging van de eigen kennis en kunde die ik heb opgebouwd.

Ben je van plan nog meer trainingen via e-Academy Campus te volgen?

Ik heb me weer aangemeld voor ShoppingTomorrow 2018. Ik blijf altijd bezig met het ontwikkelen van mezelf. Als ik mezelf op een bepaald gebied wil verbeteren zou ik zeker weer trainingen via de e-Academy Campus volgen. De webinars die ik heb gevolgd waren kwalitatief erg goed. Het is een fantastische en laagdrempelige manier om jezelf te ontwikkelen.

Wil jij je net als Sjoerd ontwikkelen op het gebied van e-commerce?

Neem een kijkje in onze vernieuwde e-Academy Campus en bekijk het trainingsaanbod waarmee wij jou verder kunnen helpen! Ben jij nog niet ingeschreven? Meld je dan gratis aan voor e-Academy Campus.