10 juli 2018

Leon Stek (America Today) over conversie optimalisatie: “data is key”

Waar lopen andere organisaties tegenaan als het gaat om conversieoptimalisatie en waar hangt het ‘low hanging fruit’? We vroegen het Leon Stek, Business Developer E-Commerce bij America Today. “Ik was al enige tijd op zoek naar een opleiding waarbij ik in contact zou komen met andere specialisten. De Talent Circle speelt hier perfect op in. De kennis die ik tijdens de trainingssessies heb opgedaan, vormt voor een belangrijk deel de basis van de doorontwikkeling van onze nieuwe America Today webshop.”

Wie ben je, waar werk je en wat is je functie?

Ik ben als Business Developer E-Commerce verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de webshop van America Today. 

Waarom heb je gekozen voor de Talent Circle?

Ik was al enige tijd op zoek naar een opleiding waarbij ik in contact zou komen met andere specialisten van e-commerce bedrijven. Het leek mij erg leerzaam om onderling kennis uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen.

Hoe heb je de kennis toegepast in de praktijk?

De kennis die ik tijdens de trainingssessies heb opgedaan, vormt voor een belangrijk deel de basis van de doorontwikkeling van onze nieuwe America Today webshop, waarin we verschillende (performance) optimalisaties door zullen voeren. We gaan gebruik maken van korte eenvoudige formulieren tijdens het bestelproces, met als doel de klant een zo prettig mogelijke ervaring te bieden. Daarnaast ben ik meer te weten gekomen over verschillende soorten A/B testen. Op dit moment draaien er een aantal A/B testen en ik ben benieuwd naar de testresultaten!

Wat is de belangrijkste tip die je mee hebt gekregen?

Doe geen aannames en blijf continu A/B testen. Data is key!

Zou je de Talent Circle Conversion Optimization aanraden aan anderen?

Ja absoluut! Via e-Academy heb ik mijn kennis verrijkt en vele nieuwe mensen leren kennen die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn. Het was erg leerzaam om met elkaar te sparren over situaties die we tegenkomen in ons werk. Het heeft mij geholpen om na deze training en uitwisseling, de tips direct toe te passen in mijn eigen functie. 

Ga America Today achterna en maak direct het verschil in jouw organisatie

Op 13 september start de vijfde ronde van de Talent Circle Conversion Optimization. Vakgenoten van andere bedrijven zoals America Today, Greetz, VIDA XL en Wehkamp gingen jou al voor. Schrijf je alvast in!

Op onze website vind je ook informatie over de andere Talent Circles Performance Based Marketing en e-fulfilment. Let op, het maximale aantal deelnemers is 14. Bij te veel aanmeldingen, zullen de leden van Thuiswinkel.org voorrang krijgen.