14 maart 2016

Stichting Reclame Code sluit zich bij Thuiswinkel e-Academy aan als eventpartner

Stichting Reclame Code heeft zich als eventpartner aangesloten bij Thuiswinkel e-Academy. De stichting biedt verschillende trainingen aan om professionals bekend te maken met de regels van reclame. E-commerceprofessionals die zich in het e-Academy Register hebben ingeschreven, kunnen zich aanmelden voor de trainingen en Permanente Educatie (PE-)punten verzamelen. Welkom Stichting Reclame Code!


Wat zijn eventpartners?

Thuiswinkel e-Academy kent al ruim 15 eventpartners. Deze event- en educatiepartners zijn organisatoren van congressen, opleiders en andere aanbieders van e-business-kennisactiviteiten. Wanneer een eventpartner een kennisactiviteit aanbiedt, toetst e-Academy de kwaliteit koppelt PE-punten aan het aantal kennisuren. Alle kennisactiviteiten worden verzameld in een ‘marktplaats’. Op deze manier ontstaat er een overzicht aan kwalitatieve kennisactiviteiten voor leergierige professionals. Een nieuwe eventpartner die hieraan meewerkt, is Stichting Reclame Code.

Wat doet Stichting Reclame Code?

Stichting Reclame Code bevordert verantwoord reclamemaken met als doel de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van reclame te waarborgen. Reclame speelt namelijk een onmisbare rol in het stimuleren van succesvolle e-commerce. Ook in het geval van e-business is het van belang dat de klant vertrouwen heeft en houdt in reclame. Daarom biedt Stichting Reclame Code vanaf nu praktijkgerichte trainingen aan. 

Trainingen

Om als e-commerceprofessional op de hoogte te zijn van de Nederlandse Reclame Code en het toepassen van de regels, kun je 4 twee-uur-durende trainingen volgen:

  • Algemene kennismaking met de Nederlandse Reclame Code;
  • Reclame maken via digitale en sociale media;
  • Prijsvermelding in de reclame (wat mag wel en wat niet?);
  • Klachtenprocedure bij de Reclame Code Commissie.

Met de benodigde kennis van de regels kun je klachten proberen te voorkomen en het vertrouwen van de klant in reclame vergroten. 

Ook eventpartner worden?

Dat kan! Lees er hier meer over. Wil je meer informatie? Neem een kijkje bij de eventpartners van e-Academy of lees meer over het behalen van PE-punten.