7 juni 2016

5 tips voor verzamelen PE-punten

Meisje achter computer

Wist jij al dat je eenvoudig en snel PE-punten kunt verdienen? Je kunt de punten op verschillende manieren verzamelen, zoals het schrijven van blogs, het geven van presentaties en deelname aan expertgroepen en commissies. Heeft de activiteit raakvlak met e-business? Dan is de kans groot dat je er PE-punten mee verdiend. Welke activiteiten tellen allemaal mee?

PE-punten verzamelen doe je zo:

1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur leren. 20 PE-punten verzamel je door te kiezen uit de opleidingen, webinars, cursussen en congressen uit het e-Academy Register. De overige 10 PE-punten kun je zelf invullen. Wij geven je vijf ideeën over zelf in te vullen kennisactiviteiten:

 1. Schrijf een e-business gerelateerd artikel of blog

  Ben jij actief blogger in jouw vakgebied? En hebben jouw artikelen raakvlak met e-business? Dan heb je jouw PE-punten snel verzameld. Heb jij een blog van 500 woorden geschreven én gepubliceerd? Dan verdien je 2 PE-punten.

 2. Geef een lezing of presentatie over e-commerce

  Ben jij e-commerce expert en geef jij gastcolleges of presentaties op scholen of evenementen? Ook daar zijn PE-punten mee te verdienen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Verdien 10 PE-punten met gastcolleges of door e-Academy gecertificeerde opleidingen (minimaal 15 uur per programma)
  • Verdien PE-punten als je op cursussen en seminars uit het e-Academy Register spreekt (1 punt per bestede tijd aan spreken en voorbereiding). 
 3. Neem deel aan een vakinhoudelijke commissie of bestuur

  Heb jij een functie in een vakinhoudelijke commissie of bestuur bij een branche- of belangenvereniging? Bijvoorbeeld bij de commissie e-commerce van Thuiswinkel.org? Dan verdien je 1 PE-punt per uur dat je besteedt aan deze activiteit.

 4. Word ShoppingTomorrow expert

  Ben jij lid van één van de expertgroepen van ShoppingTomorrow? Dan heb jij jouw punten al bijna compleet. Als deelnemer aan de expertgroep ontvang je namelijk 10 PE-punten. Bezoek je ook nog gratis alle events die gekoppeld zijn aan ShoppingTomorrow, zoals ShoppingTomorrow the Kick Off, Shopping Today, Shopping Time en de Webwinkel Vakdagen? Dan levert je dat in totaal 27 PE-punten op.

 5. Volg online en/of schriftelijke cursussen

Hoe krijg je de PE-punten?

Heb jij een training, congres of opleiding uit het e-Academy Register gevolgd én is de organisator op de hoogte dat jij PE-punten wilt verdienen? Dan worden jouw PE-punten door de organisator van de kennisactiviteit automatisch bijgeschreven. Wil jij zelf activiteiten indienen voor PE-punten? Ga dan direct naar het e-Academy Register en kies ‘Kennis onderhoud via andere activiteiten’. Hier kun je jouw kennisactiviteiten indienen. e-Academy beoordeelt de activiteiten en kent de PE-punten vervolgens toe.

Word erkend e-Academy Professional

Wanneer je 30 PE-punten hebt behaald, ben je officieel e-Academy professional. Je krijgt een logo toegestuurd die je op je CV en LinkedIn mag delen en je bent vindbaar voor werkgevers. Zo is het  voor de buitenwereld zichtbaar dat je aan vakinhoudelijke ontwikkeling doet.

Meer weten?

Heb jij nog vragen over het e-Academy Register, jouw EB-nummer of iets anders? Stel je vraag via info@e-Academy.nl of download hier het reglement met meer informatie over de e-Academy PE-punten.