20 juli 2016

Allereerste lichting e-Academy Graduates

luisterende studenten

Een primeur voor de studenten van de opleidingen 'Logistics Engineering' en ‘The Future of Shopping’ aan de Hogeschool Windesheim en 'Small Business and Retail Management’ aan Avans Hogeschool: zij mogen zich de allereerste e-Academy Graduates van Nederland noemen. Met deze kwalificatie van e-Academy, het actieprogramma van Thuiswinkel.org dat zorgt voor meer digitaal toptalent, is hun kennis aantoonbaar e-businessproof. Zij bezitten de competenties waar het Nederlandse e-commerce bedrijfsleven om vraagt.

Uitdagende ontwikkelingen

Docent Jens de Craen van de Hogeschool Windesheim vertelt wat dit betekent voor de opleiding Logistics Engineering. “E-commerce logistiek vraagt veel meer dan ‘traditionele’ retaillogistiek. Uitdagende ontwikkelingen waarin we onze aankomende professionals al zo vroeg mogelijk betrekken. Komend jaar zullen we de samenwerking met Thuiswinkel.org verder intensiveren.”

Carolien Giesen, adjunct-directeur van de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie waar de opleiding SBRM deel van uitmaakt, licht toe waarom zo’n certificering de opleiding versterkt: ''We zijn trots dat de opleiding SBRM als een van de weinige opleidingen in Nederland het e-commerce keurmerk in ontvangst mag nemen. Het feit dat dit keurmerk wordt ondersteund en erkend door het e-commerce werkveld waarborgt dat onze  studenten tijdens hun studie voorzien worden van de meest actuele kennis. Het verhoogt hun kans op een succesvolle carrière in dat werkveld.''

Zichtbaar e-businessproof

De kersverse graduates ontvangen ieder een persoonlijk certificaat dat laat zien dat zij klaar zijn voor een carrière in de e-business. Met het certificaat ontvangen zij ook het speciale e-Academy Graduate logo voor extra zichtbaarheid op hun CV en LinkedIn-profiel.

Sophie van Rooij, programmamanager bij e-Academy: “Samen met het onderwijs en bedrijfsleven zijn wij dit actieprogramma gestart om te zorgen dat het hoger onderwijs blijft aansluiten op de nieuwe, digitale vereisten vanuit de e-business. Dat we nu, een jaar later, de eerste lichting digitaal geschoold talent mogen opleveren, is een bijzondere mijlpaal voor ons. Alle studenten: van harte gefeliciteerd en heel veel succes met de start van jullie e-businesscarrière!”

Benieuwd naar onze digitale toptalenten? Bekijk hier het overzicht met alle gecertificeerde e-Academy Graduates.