9 augustus 2016

E-fulfilment Academy: Cursisten aan het woord

Vrachtwagen op toetsenbord met letters efulfilment

De E-fulfilment Academy sloot eind mei haar derde seizoen af. Inmiddels hebben meer dan 100 cursisten uit meer dan 70 organisaties deze cursus van 6 dagdelen gevolgd. Een reactie uit recente beoordelingen van het E-fulfilment Academy-programma: “De cursus geeft inzicht in de totale e-commerceketen met een gevarieerde groep mensen.”

Dries Zwartbol, Senior accountmanager PostNL, verwoordde het zo: “Een leuke en enthousiaste groep. Mooie en brede doorsnede van het logistieke landschap.”

Cursisten uit alle schakels van de keten

Deelnemers aan het E-fulfilment Academy cursusprogramma werken in diverse schakels van de keten: bij producenten, retailers, logistieke dienstverleners, ICT-dienstverleners en HRM-specialisten. Wat opvalt, is dat veel cursisten erg veel waarde hechten aan het verkrijgen van nieuwe inzichten via de docenten en via andere invalshoeken van hun medecursisten. Een maximale cursusgroep van 15 deelnemers en het werken aan cases in subgroepen verhogen de interactie tussen cursisten en docent.

Focus op de hoofdonderwerpen in e-fulfilment

De breedte aan onderwerpen in de cursus scoort hoog. Onderwerpen zoals ordermanagement, last mile, e-warehousing, retourlogistiek en e-fulfilment internationaal geven een bredere kijk op de totale e-commerceketen en lenen zich bij uitstek voor dialoog tussen de verschillende schakels in de keten. De onderwerpen sluiten volgens de deelnemers goed aan op de huidige ontwikkelingen in de markt.

Henk Bles, supply chain manager bij Beiersdorf: “De cursus heeft mij vooral inzicht gegeven in de andere manier van benaderen van supply chain management in e-commerce ten opzichte van supply chain management in traditionele business.”

Last mile en ordermanagement: de meest populaire onderwerpen

De onderwerpen ordermanagement en last mile scoren veelal het best onder de deelnemers.

Patrick Massuger, European Demand Manager bij SCA Hygiene Products: “Last mile: zeer interactieve sessie met goede cases en discussies. Prima balans tussen theorie en praktijk cases binnen e-commerce.”

Leanne Blom, Manager Operations bij Montapacking: “De cursusblokken ordermanagement en last mile sprongen er voor mij echt uit. Enthousiaste docenten met veel kennis van zaken. Ook brachten ze de informatie over, zonder dat dit te veel droge stof werd.”

Meld je aan voor de E-fulfilment Academy

Vanaf september 2016 gaat de volgende editie van start. Deelname aan de E-fulfilment Academy levert jou 24 PE-punten op. Meld je aan via de website en laat via het aanmeldformulier weten dat je de PE-punten bijgeschreven wil hebben.

Meld je aan