23 september 2016

Digital Marketing Professionals opgeleid vanuit het bedrijfsleven

DMP logo

Digital Marketing Professionals opgeleid vanuit het bedrijfsleven

De eerste lichting heeft de door e-Academy gecertificeerde traineeship Digital Marketing Professionals succesvol afgerond. De traineeship is een nieuw initiatief van de Nieuwe Zaak (Business partner van Thuiswinkel.org) en Digital Marketing Professionals. De young professionals voldoen aan de gevraagde competentie in de e-business en worden nu ingezet bij opdrachtgevers. Ze worden continu begeleid om de snelheid van groei zo hoog mogelijk te houden. In januari 2017 start de 2e traineeship.

Eerste lichting e-Academy Graduates bedrijfsopleiding

Digital Marketing Professionals is het eerste e-Academy gecertificeerde bedrijf waarbij professionals een traineeship hebben afgerond. Dat is uitzonderlijk want Digital Marketing Professionals bestaat pas sinds januari 2016 en ontving in dezelfde maand ook het officiële e-Academy certificaat tijdens de Webwinkel Vakdagen. Door het volgen van een gecertificeerde traineeship voldoen de young professionals aan de competenties die worden gevraagd in de e-businesspraktijk. Daarom mogen deze studenten zich naast hun titel ook ‘e-Academy Graduate’ noemen. 

De certificering kwam niet zomaar uit de lucht vallen, want de online specialisten van De Nieuwe Zaak waren al maandenlang bezig met voorbereidingen. Zo zijn zij uitgebreid getraind door een team van de afdeling Commerciële Economie en Communicatie van Hogeschool Windesheim. Tijdens deze trainingen kwamen o.a. didactische vaardigheden, het opbouwen van een lesprogramma en toetsing aan bod. 

Johan Keurentjes, directeur van De Nieuwe Zaak: “Er is in onze sector een grote en groeiende behoefte aan digital marketeers. We zijn bijzonder trots dat we het e-Academy certificaat voor onze opleiding hebben ontvangen. Het is voor mij het bewijs dat een intensieve samenwerking met de Hogescholen en Universiteiten in Nederland goed is voor de sector, de afgestudeerden en de onderwijsinstellingen

Uniek en onderscheidend

Mark Westra, Projectmanager bij Digital Marketing Professionals ziet een duidelijke onderscheidende factor: "Onze traineeship wijkt af van de traditionele manier van leren in de schoolbanken. De young professionals volgen een intensief opleidingstraject en ontdekken voor welk online vakgebied zij het meeste passie hebben. Tijdens de traineeship werken de young professionals 1 á 2 dagen per week mee in de marketing teams van De Nieuwe Zaak. De rest van de dagen volgen zij interactieve lessen, verzorgd door ervaren online professionals van De Nieuwe Zaak. Door onbetaalbare tips, tricks en praktijkervaring zie je de young professionals snel groeien."

De eerste lichting van de traineeship is afgerond. Wat nu?

De young professionals gaan na de traineeship met tijdelijke of langdurige interim werkzaamheden aan de slag. Ze worden ingezet bij opdrachtgevers.De young professionals worden na de traineeship nog steeds één dag per maand getraind om kennis actueel te houden en nieuwe vaardigheden te leren. Daarnaast wordt er op deze terugkomdag ruim aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling. "Alles staat in teken van versnelde groei, zodat de young professionals doorlopend meer waarde kunnen toevoegen bij een opdrachtgever", aldus Haico de Kroon, Directeur van Digital Marketing Professionals. 

​V​olgende traineeship

In januari 2017 zal Digital Marketing Professionals de 2e traineehsip starten. Zij doen doorlopend onderzoek naar de nieuwe trends die ontstaan binnen het online marketing landschap. Door deze nieuwe ontwikkelingen te integreren in het lesprogramma blijft de traineeship altijd up-to-date. Is de traineeship iets voor jou? Kijk hier voor meer informatie en solliciteer direct.   

Digital Marketing Professionals

Digital Marketing Professionals bemiddelt in young professionals, medior en senior online marketeers. Ze kunnen dus ook zwaardere online vraagstukken tackelen. Wil je meer weten over Digital Marketing Professionals. Kijk gerust op: www.digitalmarketingprofessionals.eu