Eenvoudig PE-punten verzamelen

Als je jaarlijks 30 Permanente Educatie-punten* verzameld, krijg je de titel e-Academy Professional en is jouw e-Business kennis aantoonbaar up-to-date. Wist jij al dat je deze punten eenvoudig kunt verzamelen? 1 PE-punt staat gelijk aan 1 uur leren. 20 PE-punten verzamel je door te kiezen uit de gecertificeerde opleidingen, webinars, cursussen en congressen uit het e-Academy Register. De overige 10 PE-punten kun je zelf invullen. 

Gestructureerde kennisontwikkeling met het e-Academy Register 

Je kunt PE-punten behalen door gecertificeerde leergangen, congressen, opleidingen (voltijd en deeltijd), kennissessies en webinars te volgen uit het e-Academy Register. Thuiswinkel e-Academy helpt jou om gestructureerd aan je ontwikkeling te werken. Op basis van jouw voorkeuren krijg je maandelijks een overzicht met een voor jou relevant eduactie-aanbod. Hieruit kun je zelf een keuze maken. Zo zijn er opleidingen te volgen waarbij je 26 PE-punten krijgt en cursussen waarbij je 6 PE-punten kunt behalen. Een compleet educatie-aanbod met voor ieder wat wils. 

Bekijk hier het aanbod van e-business activiteiten

Eigen invulling kennisactiviteiten

Daarnaast kun je ook zelf 10 van de 30 PE-punten invullen door bijvoorbeeld het schrijven van blogs, deelname aan een bestuur en andere kennisactiviteiten. Heeft de activiteit raakvlak met e-business? Dan is de kans groot dat je er PE-punten mee verdiend. Welke activiteiten tellen allemaal mee?

Schrijf een e-business gerelateerd artikel of blog

Ben jij actief blogger in jouw vakgebied? En hebben jouw artikelen raakvlak met e-Business? Dan heb je jouw PE-punten snel verzameld. Heb jij een blog van 500 woorden geschreven én gepubliceerd? Dan verdien je 2 PE-punten.

Geef een lezing of presentatie over e-commerce

Ben jij e-commerce expert en geef jij gastcolleges of presentaties op scholen of evenementen? Ook daar zijn PE-punten mee te verdienen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Verdien 10 PE-punten met gastcolleges of door e-Academy gecertificeerde opleidingen (minimaal 15 uur per programma)
  • Verdien PE-punten als je op cursussen en seminars uit het e-Academy Register spreekt (1 punt per bestede tijd aan spreken en voorbereiding).

Neem deel aan een vakinhoudelijke commissie of bestuur

Heb jij een functie in een vakinhoudelijke commissie of bestuur bij een branche- of belangenvereniging? Bijvoorbeeld bij de commissie e-commerce van Thuiswinkel.org? Dan verdien je 1 PE-punt per uur dat je besteedt aan deze activiteit.

Word ShoppingTomorrow expert

Ben jij lid van één van de expertgroepen van ShoppingTomorrow? Dan heb jij jouw punten al bijna compleet. Als deelnemer aan de expertgroep ontvang je namelijk 10 PE-punten. Bezoek je ook nog gratis alle events die gekoppeld zijn aan ShoppingTomorrow, zoals ShoppingTomorrow the Kick Off, Shopping Today, Shopping Time en de Webwinkel Vakdagen? Dan levert je dat in totaal 27 PE-punten op.

Volg online en/of schriftelijke cursussen

Hoe krijg je de PE-punten?

Wil jij PE-punten verdienen met een training, congres of opleiding uit het e-Academy Register? Dan doorloop je de volgende stappen:

  • Meld je aan voor een van de gecertificeerde trainingen/events/opleidingen en laat de organisator weten dat je de PE-punten wilt verdienen
  • Je krijgt na deelname aan de kennisactiviteit automatisch de PE-punten toegekend aan jouw profiel

Wil jij zelf activiteiten indienen voor PE-punten? Dan doorloop je de volgende stappen:

  • Meld je aan voor het e-Academy Register
  • Kies ‘Kennis onderhoud via andere activiteiten’
  • Dien je kennisactiviteiten in
  • e-Academy beoordeelt de activiteiten en kent de PE-punten vervolgens toe

Word erkend e-Academy Professional

Wanneer je 30 PE-punten hebt behaald, ben je officieel e-Academy Professional. Je krijgt een logo toegestuurd die je op je CV en LinkedIn mag delen en je bent vindbaar voor werkgevers. Zo is het  voor de buitenwereld zichtbaar dat je aan vakinhoudelijke ontwikkeling doet.

Meer weten?

Heb jij nog vragen over het e-Academy Register, jouw EB-nummer of iets anders? Stel je vraag via info@e-Academy.nl of download hier het reglement met meer informatie over de e-Academy PE-punten.

Schrijf je gratis in voor het e-Academy register  of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

*PE staat voor ‘Permanente Educatie’. Met het behalen van PE-punten laat je zien dat je jouw kennis actueel houdt. Eén PE-punt staat gelijk aan 1 uur leren.