Waarom kies je voor de e-Sector?

Met bijna 11,1 miljoen online shoppers in Nederland is er een grote kans dat ook jij weleens iets online hebt gekocht. Weet jij wat er allemaal achter de schermen gebeurt als jij een jas bestelt bij je favoriete (web)winkel?

E-commerce staat kortgezegd voor alle handel die online via elektronische apparaten plaatsvindt. De e-Commercemarkt ontwikkelt zich razendsnel en steeds meer mensen weten de weg naar webshops te vinden. En achter de schermen gebeurt er natuurlijk van alles! Er liggen dus veel kansen voor aanstormend talent. 
Vind jij het leuk om in een groeiende, dynamische en jonge branche te werken en ga jij geen uitdaging uit de weg? Kies dan voor een baan in de e-Sector. 

Welke banen zijn er in de e-Sector?

  • E-mailmarketeer > verzin de beste campagnes per e-mail.
  • Data-analist > verbeter de webshop op basis van statistieken.  
  • Multimedia designer > maak creatieve concepten en designs voor de shop.
  • Klantenservice > zorg voor tevreden klanten die vaker komen shoppen.
  • Inkoper > speel in op de wensen van je klanten met het juiste assortiment .
  • Logistiek medewerker > bezorg het juiste pakketje bij de juiste klant op het juiste moment.
  • Software developer > koppel webshop, databases en systemen voor meer efficiëntie.
  • Business analist > vertaal ontwikkelingen in de markt naar innovatieve oplossingen.
  • Online redacteur > schrijf teksten voor het web waar klanten enthousiast van worden.
  • Online marketeer > boost de verkoop met flitsende online campagnes.

De vraag naar digitaal talent blijft groeien

De online branche is een van de snelst groeiende branches in Nederland. We verwachten in 2018 een online omzet van € 25 miljard (bron: Thuiswinkel Markt Monitor). Voor elke baan die verdwijnt door technologische ontwikkelingen komen er 2,5 banen bij volgens Neelie Kroes. Ben jij het nieuwe toptalent waar de bruisende online branche naar op zoek is?

e-Academy helpt met een vliegende start van je e-Business carrière

Een carrière in de e-Business begint natuurlijk bij een goede opleiding. Thuiswinkel e-Academy helpt je een opleiding te vinden die je een vliegende start geeft én die aansluit bij de wensen vanuit de branche. Wij werken samen met partners en opleiders in de sector, en certificeren alleen díe opleidingen die goed aansluiten bij de snel veranderende praktijk. Zo word je opgeleid voor een baan die ertoe doet. 

Bekijk opleidingen

e-Academy certificaat voor afgestudeerde hbo-studenten

Na afronding van je opleiding wil je aan de slag! Maar hoe vind jij je droombaan in de e-Sector? e-Academy helpt je daarbij. Vraag je e-Academy Certificaat aan en maak daarmee je opleiding zichtbaar op je CV en social media. Ook brengen we je in contact met bedrijven en kun je je ontwikkelen tot e-Academy Professional met de e-Academy Campus Lijkt jou dat wat?

Meer informatie